Namočte čočku ideálně přes noc, pak slijte vodu a uvařte ji v čerstvé osolené vodě „na skus". Zabere to asi 10-13 minut a bude tak lépe stravitelná. Pokud nemáte čas na namáčení předem, čočku jen umyjte pod studenou vodou, a vařte cca 18 minut.
Vydlabanou dýni nakrájejte na plátky, posolte solným květem Srí lanka, zacákněte olejem a opečte je v předehřáté troubě při 200°C. Potrvá to, podle velikosti dýně, asi 15 minut.
Připravte si zálivku smícháním všech ingrediencí a důkladným protřepáním třeba v menší zavařovací sklenici.
Na troše oleje orestujte do zlatova na kostičky nakrájenou cibulku a pak přidejte ke konci i česnek nadrobno, ať se nepřipálí. Potom přisypte čočku a dochuťte solným květem Srí lanka, promíchejte.
Ochucenou čočku smíchejte s dýní, čerstvou rukolou, promíchejte vše v míse se zálivkou a na talíři každou porci dozdobte a dochuťte růžovým pepřem a oběma sezamy.