Suroviny
- 4 vejce
- 150 g nudlí soba
- 1 l hovězího vývaru
- 4 lžíce miso pasty
- 4 ředkvičky
- 2 pak choi
- 1 lžíce rýžového oleje
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce tamari
- 4 lžíce fermentované zeleniny (např. kimčchi)
- 2 lžíce světlých sezamových semínek
- 2 lžíce černých sezamových semínek
- 1 hrst čerstvého koriandru
- solný květ Srí Lanka
Postup
- Uvařte vejce tak, aby měla lehce tekutý žloutek. Zabere to 6 minut. Pak je zchlaďte, oloupejte a rozkrojte na poloviny.
- Uvařte soba nudle „al dente“ na skus, potrvá to asi 6-7 minut.
- Ohřejte hovězí vývar a dochuťte ho miso pastou.
- Ředkvičky nakrájejte na plátky, zelí pak choi rozkrojte a řeznými stranami orestujte na troše rýžového oleje tak, aby zavadnul. Pak přidejte sezamový olej, javorový sirup a sojovou omáčku a restované zelí rychle ochuťte a obraťte v omáčce.
- Do misek rozdělte vařené nudle, do každe pak přidejte rozpůlené vejce, plátky ředkviček, restované pak choi a fermentovanou zeleninu, zalijte vroucím miso vývarem, zasypte sezamovými semínky, vejce posolte solným květem Srí Lanka a přidejte čerstvé bylinky.