Rychlý miso ramen

 

Suroviny

  • 4 vejce
  • 150 g nudlí soba
  • 1 l hovězího vývaru
  • 4 lžíce miso pasty
  • 4 ředkvičky
  • 2 pak choi
  • 1 lžíce rýžového oleje
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce tamari
  • 4 lžíce fermentované zeleniny (např. kimčchi)
  • 2 lžíce světlých sezamových semínek
  • 2 lžíce černých sezamových semínek
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • solný květ Srí Lanka

Postup

  1. Uvařte vejce tak, aby měla lehce tekutý žloutek. Zabere to 6 minut. Pak je zchlaďte, oloupejte a rozkrojte na poloviny.
  2. Uvařte soba nudle „al dente“ na skus, potrvá to asi 6-7 minut.
  3. Ohřejte hovězí vývar a dochuťte ho miso pastou.
  4. Ředkvičky nakrájejte na plátky, zelí pak choi rozkrojte a řeznými stranami orestujte na troše rýžového oleje tak, aby zavadnul. Pak přidejte sezamový olej, javorový sirup a sojovou omáčku a restované zelí rychle ochuťte a obraťte v omáčce.
  5. Do misek rozdělte vařené nudle, do každe pak přidejte rozpůlené vejce, plátky ředkviček, restované pak choi a fermentovanou zeleninu, zalijte vroucím miso vývarem, zasypte sezamovými semínky, vejce posolte solným květem Srí Lanka a přidejte čerstvé bylinky.