
Suroviny
- 1 cibule
 - 1 paprika (sladká kapie)
 - 1/4 lžičky římského kmínu
 - 1/4 lžičky sladké papriky
 - 1/4 lžičky mletého koriandru
 - olivový olej
 - 400 g krájených rajčat v plechovce
 - 6 vajec
 - chilli olivový olej
 - čerstvě mletý pepř
 - solný květ Ibišek/Srí Lanka
 - čerstvý koriandr
 - (1/2 avokáda + limetová šťáva)
 
Postup
- Cibuli nakrájejte na kostičky, papriku na podobně velké kousky.
 - Na lžíci olivového oleje zpěňte cibulku, přidejte papriku a orestujte dozlatova spolu s kořením.
 - Přilijte rajčata a provařte. Potrvá to asi 5 minut.
 - V paprikovo-rajčatovém voňavém základu udělejte vařečkou důlky a rozklepněte do nich celá vejce.
 - Vejce zlehka zatáhněte do „hnilička“ v rozehřáté troubě na 130°C. Zabere to asi 2 minutky.
 - Na závěr zakápněte chilli olejem, osolte solným květem, přidejte čerstvě namletý pepř i koriandr.
 - Pánev můžete dozdobit nakrájeným avokádem na plátky, zastříknuté limetovou šťávou.
 
TIP
Podávejte k víkendovému branči nebo k večeři v kombinaci např. s hummusem.
