Na sádle do karamelova orestujeme na kostičky nakrájenou cibulku.
Přidáme koření, rajčatový protlak, dobře promícháme a celý základ zlehka opečeme tak, aby koření nezhořklo a rajčatový protlak zesládl. Zabere to asi 3 minuty.
Přidáme hovězí maso nakrájené na asi 2 cm kousky a zprudka orestujeme, aby se zatáhlo ze všech stran.
Přilijeme vývar/vodu, dochutíme jemně solným květem a pepřem, přiklopíme poklicí a vaříme na mírném stupni asi dvě hodiny, dokud kližka nepovolí a maso se lehce nerozpadá. Občas kontrolujeme a odspodu promícháme, případně znovu podlijeme trochou tekutiny.
Utřeme česnek se solí a majoránkou a guláš dochutíme.
Oloupeme a na větší kostky nakrájíme tuřín a vše přidáme k masu. Vaříme ještě asi 30 minut do změknutí zeleniny.
Servírujeme s čerstvou petrželkou, červenou cibulí, dochucené solným květem s Ibiškem a pikantním chilli olivovým olejem.