<\/script>"); var script = document.getElementById("__ie_onload"); script.onreadystatechange = function() { if (this.readyState == "complete") { init(); // call the onload handler } }; /*@end @*/ if(/WebKit/i.test(navigator.userAgent)){var _timer=setInterval(function(){if(/loaded|complete/.test(document.readyState)){init();}},10);} window.onload=init;

Medový dýňový chlebíček s jablky

Medový dýňový chlebíček s jablky 

1 porce

Suroviny

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C na horní spodní ohřev, bez horkého vzduchu.
  2. Na jemném struhadle nastrouhejte do mísy dýni a jablko.
  3. Přidejte rozbité vejce, přilijte med, olej i kefír, promíchejte stěrkou.
  4. Odvažte si mouku, přisypte perníkové koření, solný květ i jedlou sodu a dobře promíchejte metlou.
  5. Do mokrých surovin postupně zamíchejte suroviny suché. Neotálejte, ať soda s kefírem stihne svoji práci kypření těsta v troubě a ne na lince. To byste měli z chlebíčku placku.
  6. Do vymazané formy na chlebíček přelijte těsto a pečtě asi 45-50 minut. Pro jistotu můžete ke konci vyzkoušet test špejlí. Zapíchnout ji do středu těsta a zkusit, jestli se na ni těsto ještě stále lepí, nebo už je i uvnitř „buchta“ upečená akorát.

TIP

Chlebíček můžete ozdobit pár plátky jednoho jablka, (které můžete drobně pocukrovat navíc) pro hezčí efekt. V troubě se z nich pak stanou pěkně zkaramelizované křížaly.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz