Škvarková pomazánka

 

6 chlebů

Suroviny

  • 150 g škvarků
  • ½ šalotky
  • 2 kyselé okurky
  • 1,5 lžíce (hrubozrnné) hořčice
  • 1 lžíce majonézy
  • solný květ Natural
  • pepř
  • chléb

Na nakládanou cibulku:

  • 3 červené cibule
  • 150 ml jablečného octa
  • 150 ml vody
  • 2-3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička solného květu Natural

Na ozdobu:

Postup

  1. Škvarky pomeleme anebo rozdrtíme v mlýnku anebo v sekáčku.
  2. Přidáme nadrobno nasekanou šalotku, nadrobno nakrájené okurky, hořčici a majonézu a dobře promícháme.
  3. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Na nakládanou cibulku oloupeme a nakrájíme červenou cibuli na asi půlcentimetrová kolečka a vložíme je do sklenice s uzávěrem.
  5. Vodu s octem, cukrem a solí smícháme a svaříme. Nálev přelijeme na cibuli a necháme alespoň 4 hodiny naležet v lednici, ideálně do druhého dne.
  6. Chleby namažeme pomazánkou a ozdobíme.

TIP

Nálev k nakládané cibulce můžete obohatit kořením: bobkovým listem, koriandrovými semínky, novým kořením anebo třeba badyánem.