Vejce na divoko

 

Suroviny

  • 4 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce tvarohu
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička hořčice
  • 1/2 lžičky mleté uzené papriky
  • 1/4 lžičky panenské mořské soli

Na ozdobu:

  • Solný květ Deluxe
  • nakládaný zelený pepř
  • růžový pepř
  • čerstvé klíčky/bylinky
  • olivy

Postup

  1. Uvařte vejce natvrdo (10 minut).
  2. Slijte je, nechte vychladnout, oloupejte je, podélně rozřízněte a u každého vejce opatrně vyloupněte žloutek do misky, a dejte stranou.
  3. „Lodičky“ z bílků šoupněte na talířku do lednice, plnit se budou zachvilku.
  4. Ke žloutkům přidejte změklé máslo, tvaroh, majonézu, hořčici, sůl i pepř a vyšlehejte krém.
  5. Krém naplňte do trezírovacího/zdobícího sáčku (můžete použít i zdobící špičky), bílky vyndejte z lednice a zaplňte v nich důlky žloutkovým krémem.
  6. Ozdobte solným květem, pepři, bylinkami nebo klíčky i plátky oliv.

TIP

Nejlépe vám půjdou loupat vejce, která nemáte právě čerstvá z obchodu. Recept se vám může hodit ke zpracování vajec z Velikonoční hodovačky!