Suroviny
- 4 hrsti sušených hub
- 250 ml loupaných jahel
- 500-600 ml zeleninového vývaru (vody)
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 1 cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1,5 lžíce sušené majoránky
- Solný květ Houby / Natural
- čerstvý pepř
- (čerstvá majoránka)
Postup
- Sušené houby zalijte horkou vodou tak, aby byly všechny ponořené a změkly. Potrvá to asi půl hodiny.
- Jáhly propláchněte vodou a v poměru cca 1:2 (1 díl jahel na dva díly tekutiny) uvařte na skus v osoleném vývaru/vodě. Zabere to asi 12-15 minut.
- Na rozehřátém tuku orestujte cibulku do zlatova. To potrvá asi 10-12 minut.
- Pak přidejte jáhly, dobře promíchejte, přisypte houby (větší kousky pokrájejte), prolisujte česnek a znovu promíchejte, zlehka opečte, a potom podlijte vodou z hub podle potřeby. To jídlo obohatí o důležité aroma.
- Přisypte v rukách promnutou sušenou majoránku, osolte, promíchejte a přendejte do vymazaného pekáčku trochou tuku.
- Pečte v předehřáté troubě na 170°C asi 20 minut.
- Kubu můžete dozdobit čerstvou bylinkou a pepřem.
- Na závěr dochuťte Solným květem Natural.